Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vill vinna serien"

Hon säger inte att det kommer att bli lätt.
Hon säger att serien har blivit jämnare.
Men Klockarbergets spelande huvudtränare Emilie Moberg säger också:
– Vi vill vinna serien.

Annons

Hon och matchcoachen Caroline Gustavsson är belåten med den gångna helgen:

Tre poäng efter 14–4 mot Alnö IBK.

Två poäng efter en suddenseger med 7–6 mot Frösön.

Damtvåan kunde ha börjat sämre för Klockarbergets nya coacher.

– Första matchen mot Frösön var det kanske lite premiärnerver, men totalt sett är vi nöjda med helgen även om det finns bitar att jobba med, säger Emilie Moberg.

Den dubbla rollen som spelande huvudtränare är hon van.

– jag har varit spelande tränare tidigare, i Västerbotten. Det var för ett division III-lag Rams IK. Det gäller att skilja på rollerna spelare och tränare, men jag tycker det funkar bra. Dessutom kompletterar jag och "Carro" varandra bra.

Klockarbergets målsättning är tydlig, topplag som man var redan i fjol.

– Klubbens målsättning är att vinna serien och det är enhetlig målsättning, som vi även har inom laget. Det är inget att hymla om. Men jag tror att damtvåan har blivit jämnare. Bland annat har det tillkommit några bra lag från Jämtland som Frösön, säger Emilie Moberg.

Men till skillnad från Klockarberget har det ingen psykolog i båset, vilket kan vara nog så viktigt när saker och ting ställs på sin spets. När det mentala spelet kan göra skillnad.

– Jag har jättestor användning av min utbildning i mitt tränaruppdrag. Inte minst när det gäller gruppsykologi och hur man lägger upp teambildning. Men även individuellt. Att man pratar med varje spelare, att de får tänka själva kring sin utveckling.

Mer läsning

Annons