Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompisgänget obesegrat i halvtid

/
  • Kovlands målskyttar i den tidiga seriefinalen mot Ånge: Från vänster Lina Candell, Elin Löfblad och Emelie Åkersten.
  • Bilden ser värre ut än vad det är. Lina Candell har just avgjort för sitt Kovland mot Ånge med sitt 3–1-mål, ett mål hon fick sig en smäll över knät i samband med.

Ett gäng gamla kompisar ville spela fotboll tillsammans men kanske inte satsa fullt så seriöst.
Resultatet blev ett nytt lag i Kovland.
Nu står de där obesegrade efter vårsäsongen efter att ha avslutat med att vinna den tidiga seriefinalen i damtrean mot Ånge.

Annons

Det för säsongen nystartade Kovlands IF har gått fram som en slåttermaskin i damernas division III, i den sista omgången innan sommaruppehållet väntade tvåan Ånge hemma på Ånäsvallen där bara en poäng skiljde mellan lagen innan avspark.

Ånge tog också tidigt ledningen med 1–0, ett resultat som stod sig första halvlek ut. Efter pausvilan vände dock hemmalaget på steken och både kvitterade och gick ifrån till en 3–1-seger.

– Det var en liten sexpoängsmatch och en riktig holmgång. Men vi skulle ha gjort mål vid flera tillfällen redan innan deras 1–0, säger KIF-tränaren Anders Westlund.

Som alltså ändå fick se sina adepter ta ännu en seger, den åttonde av nio möjliga. I halvtid har laget fyra poäng till godo på just Ånge.

– Vi har ett bra lag, frågan är hur bra vi skulle vara om vi även tränade lika mycket som de andra lagen? Vårt lag består av gamla kompisar som varit utspridda men som pratade ihop sig om att de ville spela tillsammans, säger Westlund.

Kovland blev klubben och resultatet hittills talar för sig själv. I halvtid har laget åtminstone stuckit in delar av skorna i tvåan. Så, vill laget som mest spelar för att det är kul dit?

– Det är den vanligaste frågan jag får, den har dykt upp ända sen namnen i laget började dyka upp. Sportsligt är det inget snack om att vi skulle hålla, men det är ingenting vi pratar om än.

Mer läsning

Annons