Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Division IV

Derbyt mellan Essvik och Svartvik kunde ni se på ST.nu
Här kommer resultaten från kvällens övriga division IV-matcherna.

Granlo BK–Medskogsbrons BK 0–4 (0–2)

Mål: Simon Bohlin, Adam Persson, Erik Molin, Jakob Melin.

Domare: Thomas Berglund, Sundsvall.

Publik: 37.

Medskogsbron tog tre stabila poäng när de besegrade Granlo BK i Indal. Två mål i den första halvleken för gästerna genom Simon Bohlin och Adam Persson följdes upp med lika många i den andra av Erik Molin och Jakob Melin.

Adam Perssons 2–0-mål var en riktig delikatess då han knorrade in en frispark från 20 meter i krysset.

– Det var ganska lugnt. Vi gör inte vår bästa match men vi var effektiva. Det var tre roliga poäng och en bra insats lagmässigt. Vi har många bra spelare som vi kan rulla runt på vilket gör att det blir bra konkurrens i laget på träningar och matcher. Där har vi en fördel, säger Medskogs tränare Jerry Nerén.

Alnö IF–IFK Sundsvall 1–0 (0–0)

Mål: Anton Andersson-Vidén.

Domare: Anton Öström, Sundsvall.

Publik: 133.

Det var tätt och en chansfattig match som utspelade sig mellan Alnö och IFK Sundsvall på Släda IP. Det var inte förrän i den 84:e matchminuten som matchens enda mål skulle komma. Då kunde Alnökaptenen Anton Andersson-Vidén placera in en straffspark efter att IFK-målvakten Charles Merchant blivit målchansutvisad.

– Vi har ett klart övertag men skapar inte några chanser. Men vi är jättenöjda med tre poäng, säger Alnötränaren Pontus Melander.

– Det kändes som att vi förlorade en poäng där vi får två röda kort sista kvarten. Vi ville ligga rätt i positionerna och inte låta Alnö spela sitt spel som de gör så bra så vi låg på rätt sida och anföll med kontringar utan att skapa något, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.

Kovlands IF–Söråkers FF 2–1 (1–0)

Mål, Kovland: Joel Säterberg, Jens Olsson.

Söråker: Emil Sjögren

Domare: Daniel Yng, Sundsvall.

Publik: 55.

Det blev en uddamålsseger för hemmalaget Kovland när de tog emot Söråker på Ånäsvallen. Detta efter att Joel Säterberg gett laget ledningen efter en omställning i den första halvleken innan Jens Olsson kunde göra lagets andra och sista mål i den andra på straff med knappt tio minuter kvar. Emil Sjögren hade däremellan kvitterat för Söråker.

Kovlands vänsterback Mattias Eliasson fick i den andra halvleken föras med ambulans till sjukhus med ett befarat benbrott.

– Det var mycket kamp och för vår del var det ett fall framåt spelmässigt, säger Kovlands Fredrik Åhsén.

– Man är lite less nu. Vi räckte inte hela vägen, säger Söråkers Fredrik Thimmeradh.

Stöde IF–Östavalls IF 2–0 (1–0)

Mål: Nils Högbom, Thomas Decker.

Domare: Per Backlin, Sundsvall.

Publik: 101.

Stöde såg till att avgöra matchen mot Östavall i den första halvleken där de gjorde matchens enda två mål. Först kunde Nils Högbom slita till sig bollen innan han placerade in 1–0 redan efter fem minuter.

I slutet av halvleken utökade Thomas Decker ledningen till 2–0 efter att hemmalaget spelat sig fram längs ena kanten innan bollen hittade fram till Decker som stötte in slutresultatet.

Den andra halvleken slutade mållöst samtidigt som det delades ut ett gult kort åt vardera lag.

– I första halvleken såg det bra ut och den är vi väldigt nöjda med. Sedan blir det ställningskrig i den andra och vi hade bud på några fler mål. Men vi vinner rättvist och det var vinsten som var huvudsaken, säger Stödes Mikael Backlund.

Matfors IF–Lucksta IF 1–1 (0–0)

Mål, Matfors: Jonas Richnau-Ersson.

Lucksta: Robert Johansson.

Domare: Johan Skyttberg, Sundsvall.

Publik: 450.

Trots ett flertal målchanser för bägge lagen i den första halvleken lyckades varken Matfors eller Lucksta hitta nätet.

I stället dröjde det bara en dryg minut in i den andra innan Jonas Richnau-Ersson kunde knoppa in ledningsmålet för Matfors på en hörna. Men Lucksta lät sig inte nedslås av baklängesmålet utan kunde med kvarten kvar kvittera genom Robert Johansson som sprang igenom Matforsförsvaret. Ett mål som blev matchens sista.

– Vi kunde likaväl förlorat som vi kunde ha vunnit. Vi följer vår matchplan fullt och fokuserar på rätt saker. Det var många målchanser åt bägge hållen men 1–1 var rättvist, säger Matforstränaren Lars Andersson.