Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djur plågas för att dekorera mössor – köp inte kläder med päls

Nu ser man åter mössor med pälsbollar – främst på unga tjejer. Det är obegripligt hur man kan gå omkring med pälsbitar på kläder. Rävar som plågats och dödats bara för att man ska dekorera mössor.

Rävuppfödning har upphört i vårt land men fortfarande föds mängder av minkar upp för att sluta som kläder. För drygt tio år sedan var ett förbud mot pälsdjursuppfödning på gång, men det blev dessvärre inget av detta. Sedan dess har utredningar genomförts, men situationen har inte förändrats nämnvärt.

Det borde vara på tiden att Sverige följer bland annat Storbritanniens, Tjeckiens, Österrikes och Kroatiens goda exempel och förbjuder det.

Faktum är att en stor majoritet av Sveriges befolkning är emot pälsproduktion. Det är närmare 20 år sedan Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap slog fast att den svenska pälsindustrin inte lever upp till djurskyddslagen. Trots det har inte mycket förändrats.

Köp inte en sådan mössa eller andra plagg med päls från djur.

Henrik Scheutz

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel