Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djurplågare matade hundar med plast

Sopsäckar och nylonsnören kastades in i hundgården. Och hade inte husse upptäckt att en av hundarna mådde dåligt hade det kunnat sluta riktigt illa.

– Jag fick dra ut säcken ur ändtarmen på hunden, säger Roine Jonsson.

Under ett obevakat ögonblick var det någon eller några som kastade in plastsäckar och nylonrep i hundgården. De finska lapphundarna tuggade i sig skräpet och det resulterade i stora problem för åtminstone en av dem, 13-åriga Ronja.

– Jag upptäckte det när jag var ute och gick med Ronja. Hon bajsade inte och då såg jag hur en svart plastsäck stack ut ur ändtarmen på henne, förklarar Roine Jonsson.

Hundgården på Gorkvägen i Vivstavarv är 240 kvadratmeter stor och sammanlagt har Roine Jonsson tio hundar i gården, fyra vuxna och sex valpar. Han menar att det måste ha varit under lördagseftermiddagen som någon slängt in skräpet till hundarna.

– Jag var i väg i ett kort ärende på eftermiddagen till affären. Det måste ha skett då annars skulle jag ha hört hundarna skälla när någon slängde in sakerna, säger han.

Roine Jonsson har haft hundar i 15 år men något liknande det som hände i helgen har han aldrig varit med om. Han har polisanmält det som skett och kan inte förstå hur någon kan bete sig på det viset mot hundarna.

– Jag tycker det är rent bedrövligt att de ger sig på djuren. Jag har krupit på alla fyra för att få ut repbitarna som var kvar därinne. Men det verkar som om valparna har klarat sig för det blir fort stopp i de där småtarmarna, säger Roine Jonsson.