Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dobermann räddad i deltat

Kvällspromenaden med hunden gick inte som väntat. Dobermannen kastade sig ut i vattnet och simmade mot deltat på måndagskvällen. Vilket tvingade ägaren att kontakta räddningstjänsten.

Hundägaren som befann sig på Söråkerslandet guidade räddningstjänsten till platsen ute i deltat.

Ganska direkt såg vi hunden med hjälp av ficklampan. Huvudet och framtassarna stack upp, berättar Karin Sognevik, som var den som tog sig ända ut till hunden och bogserade in den.

Med hjälp av en hansabräda gav hon och en kollega sig iväg. Isen brast för kollegan, men de tog sig upp på fast is och kunde springa en bit innan isen brast igen.

Då paddlade jag och sedan hackade jag is sista biten. Hunden ska ha varit i vattnet en halvtimme men han var oförskämt pigg tyckte jag.

Hon pratade men hunden, men den ville ändå inte släppa sitt grepp om iskanten. Då tog Karin Sognevik ett grepp i nackskinnet och drog, då började han kravla sig upp på brädan.

Det blev svårt att hålla balansen, isen brast några gånger och det gungade. Men de på land lyckades hala in oss i linan. Så fort vi kom till land blev hunden lite vild men vi kopplade honom så han inte skulle ge sig ut igen.

Och så konstaterar hon avslutningsvis att man ska vara försiktig, för isarna håller inte än.