Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Doc Lounge visar personliga livsöden

Wolfpack inleder vårens säsong för Doc Lounge, filmklubben som väckt stort intresse enligt arrangörerna.

Nu drar vårsäsongen i gång för Doc Lounge i Sundsvall. Dokumentärfilmklubben som väckt stort intresse.

– Vi har haft ett hundratal besökare vid varje visning under höstsäsongen, så vi är jättenöjda, säger Sofie Gustafsson, en av projektledarna.

Premiären inleds den 18:e februari med filmen Wolfpack, som prisats vid 2015 års Sundance filmfestival.

– Det är en dokumentär om sju bröder som vuxit upp helt isolerade från andra människor än familjen. Film har då blivit deras fönster mot omvärlden, säger Sofie Gustafsson.

Som tidigare visningar så kommer det också att spelas musik i anslutning till filmvisningen.

– Det kommer att vara bar och en Dj som spelar, vid Wolfpack blir det musik med Tarantino-tema från filmen, säger hon.

Musiken som spelas kommer vid varje film ha ett tema som på något sätt att ha anknytning till filmen och eventuellt kommer något mer att knytas till temat.

Under vårsäsongen visas fyra filmer, som i höst. Film två är "Spartacus & Cassandra" som handlar om två hemlösa syskon.

Den tredje är "Martha and Niki". Den handlar om hiphop-dansarna Martha Nabwire och Niki Tsappos som siktar på att vinna Juste Debout i Paris – det finaste priset på den internationella street dance-scenen.

Som sista film visas filmen "Sonita", en film som vunnit två priser på årets Sundance filmfestival.

– Den handlar om en ung rappande tjej som kämpar för att slippa bli såld som barnbrud av sin familj, säger Sofie Gustafsson.

Gemensamt för vårens filmer är att de alla har ett personligt tema, det kan handla om personporträtt eller levnadsöden som man får komma nära.

Konceptet med en dokumentärfilmklubb har slagit väl ut enligt Sofie Gustafsson, hittills har det också gått runt ekonomiskt.

– Till viss del är det ju på grund av medarrangören Film i Västernorrland och inte bara på publikintäkterna det går runt, säger hon.

Men sedan arbetar ju också projektledare och övrig personal helt ideellt.

– Det är otroligt mycket jobb, men det är så värt det när visningarna är i gång, det är riktigt kul, säger Sofie Gustafsson.