Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödade småbarnsmamma – i dag inleds mordrättegången mot 17-åringen

I dag inleds mordrättegången mot 17-åringen som knivhögg 25-åriga Stina Zetterberg till döds.
– Min klient är redo för rättegången och beredd för att ta sig igenom den, säger ynglingens försvarsadvokat Fredrik Burvall.

Annons

Mordet inträffade på förmiddagen den 8 september i ett grönområde mellan Bergsgatan och Södra Järnvägsgatan vid Sidsjöbäcken.

17-åringen har uppgett att han aldrig hade för avsikt att döda kvinnan – tanken var att han själv skulle bli dödad av polisen.

– Min klient har ingen som helst anknytning till kvinnan, och motivet var inte riktat mot henne. Han hade inte tänkt sig att hon skulle dö, och han är ledsen över det, säger Fredrik Burvall.

Efter dådet gick 17-åringen till polisstationen där han ställde sig i kö. Han väntade i 20 minuter, och gick sedan fram till luckan och lade fram kniven och erkände vad han hade gjort.

Sedan dess har ynglingen befunnit sig under psykiatrisk vård.

På tisdagen inleds mordrättegången.

– Med tanke på att min klient bara är 17 år, kommer jag att begära att förhandlingen äger rum inom lyckta dörrar, berättar Fredrik Burvall.

Läs också: Alla artiklar om händelsen