Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödshjälp borde vara en självklarhet för att slippa lidande

Kommentar till "Döden kan ibland vara att föredra framför livet", ST 7 februari.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Tack, Marcus Bohlin, för din artikel om dödshjälp, för jag har i hela mitt vuxna liv (jag är 50 plus) varit för dödshjälp och anser att när det inte finns mer att göra så ska man slippa plågas och lida i onödan vilket är ett så ovärdigt slut för individen och även för anhöriga. Jag har låtit många av mina husdjur fått somna in när de varit svårt sjuka vilket också står i djurskyddslagen "att inget djur ska lida", så varför ska vi människor behöva lida mot vår vilja?

Tack ännu en gång för att du skrev om detta enormt viktiga ämne och jag hoppas verkligen att det blir en lagändring angående detta. Det enda jag kan göra i dag, vilket jag också gjort, är att skriva i "Livsarkivet", som kan hämtas hos begravningsbyrån, att jag inte vill ha livsuppehållande hjälpmedel om jag är utom all räddning på grund av svår sjukdom.

Eva-Lena

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel