Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödshotade kvinna och slog henne med kniv – nu åtalas mannen

En man i 40-årsåldern åtalas för att ha slagit en kvinna med en kniv och dragit henne i håret. Han ska även ha hotat att döda kvinnan och hennes familj.
Brotten ska ha skett i Härnösand och Timrå kommun.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha misshandlat en kvinna genom att dra henne i håret, tilldela henne slag i huvudet med skaftet till en kniv samt åsamkat henne skärsår på armarna med en kniv. Han har även tryckt en kniv mot hennes rygg. Händelsen ska ha inträffat förra året.

Kammaråklagare Jens Göransson menar att brottet bör bedömas som grovt eftersom mannen genom sitt agerande visade på särskild hänsynslöshet och råhet.

Vid ett annat tillfälle ska mannen ha ofredat kvinnan genom att sparka henne i magen, dra henne i håret samt tilldela henne ett slag i ansiktet. Han ska även ha hotat att döda kvinnan och hennes familj om hon gjorde en polisanmälan. Hotet var sådant att kvinnan kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.

Samma dag ska mannen även ha hotat att döda en annan man.

Nu åtalas mannen för grov misshandel, två olaga hot, ofredande och övergrepp i rättssak.