Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödskrasch på Hagmyren

Travsporten skakas av det andra dödsfallet inom loppet av några dagar.
Champ Boko avled under Hagmyrens fredagstävlingar.
– Vi vet inte vad som har hänt förrän han har obducerats, säger tränaren Thomas Moreau.

Annons

Den tragiska olyckan på Hagmyren inträffade bara några dagar efter det att L´amour dödsstörtat på Dannero. Det var i inledningen av den fjärde V5-avdelningen som någonting hände med Champ Boko, som kördes av Jonas Martinsson.

Champ Boko störtade till marken vid ingången till första sväng. I fallet drog han med sig Rockabilly Boy (Jörgen Berglund) samt Sweetchildofmine (William Eriksson).

– Vi vet inte vad som har hänt förrän han (Champ Boko) har obducerats, han kommer att köras ner till Uppsala snarast. Det troligaste enligt veterinären är att det var någonting som brast. Om det var hjärtat eller något annat, säger tränaren Thomas Moreau.

Dödsfallet kom lika oväntat som chockartat.

– Vi fick hästen uppkollad bara får några veckor sedan och då var blodprover och allt annat bra. Det fanns inga såna här farhågor, han gick fint och kusken var nöjd med värmningen. Det var ingenting som oroade.

Thomas Moreau var själv på plats och bevittnade olyckan. Några timmar senare försökte han förklara hur intrycken och känslorna hade landat.

– Det är ledsamt. För hästen, för folk och alla runtomkring. Man tycker synd om dom som gjorde illa sig, och om dom andra hästarna. Det här är inte kul för någon. Men det är svårt, man kan inte direkt fråga hästarna hur dom mår.

Vet du hur det gick för Jonas Martinsson, som körde Champ Boko?

– Han var väl lite öm, han också. För Jörgen (Berglund) gick det också ganska bra.

Sämst gick det för William Eriksson, som transporterades till sjukhus med smärtor i höger handled. Thomas Moreau hade ägt Champ Boko i sex månader.