Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dogge Doggelito invigde Teoretiska spelen

Mumieklädda SP2 på gymnasiet Mikael Elias i Sundsvall vann pris för bästa utklädnad vid de Teoretiska spelen i Stockholm.

För andra året i rad genomfördes den 10 september Teoretiska spelen på Stockholms stadion. Samtliga årskurs två-elever från Mikael Elias teoretiska gymnasier i Sverige deltog. Ungefär 500 elever tävlade klassvis i strålande höstsol under en hel dag.

Tävlingarna inleddes med inmarsch, tändande av ”olympiska elden” och invigningstal av Dogge Doggelito. Under inmarschen representerade de olika klasserna länder från världens alla hörn. Sundsvallseleverna representerade världsdelen Afrika och NV2 tågade in på Stadion som sudaneser, iklädda turbaner och fotsida långa dräkter. SP2 föreställde Egypten. I täten av tåget gick Farao, följd av Cleopatraburen på en tron. Därefter kom resten av eleverna förklädda till mumier. Detta intåg medförde att SP2 vann pris för bästa utklädnad.

Tävlingsgrenarna varierade mycket: från traditionella löpgrenar, hoppgrenar, och kast till läskebacksbyggande, stylttävling, rullstolstafett och dragkamp.

Sundsvalls två klasser fullständigt krossade övriga skolors klasser i dragkampen, som genomfördes som en utslagningstävlig. I finalen möttes då NV2 och SP2 och efter en ursinnig kamp segrade NV2.

Överlag gjordes många fina individuella prestationer, bland annat sattes nytt mästerskapsrekord i länghopp av både Marcus Björkstam och Malin Vesterlund. Josefine Nilsson segrade i tjejmilen. I lagtävlingarna fick Sundsvall framskjutna placeringar i 4x100 meter, och rullstolsstafett.

Efter tävlingarnas bjöds eleverna på middag. Därefter hade elevdisco anordnats, vilket naturligtvis medförde att fredagens bussresa hem gick i trötthetens och belåtenhetens tecken.