Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd för att ha bitit polis på väg ut från Kårhuset

19-årig kvinna hittades sovande i Kårhusets garderob.
Polis tillkallades, men när kvinnan kvicknade till började hon sparka och bita tjänstemännen.

När vakten på Kårhuset gjorde bedömningen att kvinnan var för berusad för att ta vara på sig själv ringde han polisen.

Utan framgång försökte polisen väcka 19-åringen, och valde sedan att bära ut henne ur lokalen. På vägen ut vaknade kvinnan till liv och blev väldigt aggressiv. Hon krängde med kroppen, sparkade och bet slutligen både vakten och en av polismännen.

Händelsen inträffade i november förra året. I går dömdes 19-åringen för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd till villkorlig dom och 60 dagsböter. Tjänstemännens anspråk om skadestånd ogillades av tingsrätten eftersom domstolen gör bedömningen att de i sin yrkesroll ska ”vara beredda på att mötas av visst våld och ha större mental beredskap inför detta än andra”.

Kvinnan har varken kunnat erkänna eller förneka brotten eftersom hon inte minns något från händelsen. Hon misstänker själv att hon kan ha blivit drogad, tingsrätten gör bedömningen att hon själv orsakat berusningen i och med att hon druckit ansenliga mängder alkohol. 19-åringen är starkt kritisk till polisen som inte hjälpte henne till sjukhuset, hon har tidigare blivit omhändertagen av ordningsmakten och är kritisk även till hur poliserna agerade i det ärendet.