Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömdes för stöld – vill ha tillbaka specialpreparerad väska

Med hjälp av en specialpreparerad väska stal en ung man tröjor från en sportbutik i Birsta i början av januari. Nu döms mannen som vill ha tillbaka väskan.

Annons

Mannen som är hemmahörande i Uppsala stal tröjor för nära 2 400 kronor. För att inte avslöjas av larmen stoppade han tröjorna i en väska preparerad med aluminiumfolie och silvertejp.

Kuppen fungerade inte och mannen åkte fast och åtalades för stöld. Han har erkänt brottet och döms nu för stölden. Eftersom den unge mannen redan vårdas enligt lagen om tillsyn av unga anser tingsrätten att han ska dömas till villkorlig dom och böter.

Den dömde har begärt att få tillbaka sin specialväska som tagits i beslag men åklagaren har yrkat att den ska förverkas. Tingsrätten beslutar att väskan ska förverkas eftersom den använts som hjälpmedel vid brott.