Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömdes till fängelse för att ha planerat mord på kvinna – nu startar hovrättsförhandlingen

Artikel 18 av 20
Grovt våldsbrott mot kvinna i centrala Sundsvall
Visa alla artiklar

Under torsdagen startar hovrättsförhandlingen mot mannen som trängde sig in i sin exflickväns bostad. Framför den skräckslagna kvinnan plockade han fram en arsenal av vapen och hotade skära av henne halsen.
I tingsrätten dömdes han till sex års fängelse – nu vill han bli frikänd.

I början av oktober stormade polisen en lägenhet i centrala Sundsvall med anledning av en pågående misshandel.

En man i 50-årsåldern hade trängt sig in i sin ex-flickväns bostad och lagt fram mängder med vapen framför henne.

När polisen kom till lägenheten tog mannen strupgrepp på kvinnan så hon inte kunde andas och poliserna tvingades avbryta misshandeln på ett sätt som är ytterst ovanligt. För att kunna lösgöra kvinnan fick en polis stoppa in sina fingrar i mannens ögon.

I december dömde tingsrätten mannen till sex års fängelse för bland annat förberedelse till mord, människorov och misshandel.

Han har överklagat domen till hovrätten eftersom han anser att han borde frikännas från förberedelse till mord och människorov.

I sin överklagan säger mannen att han inte skulle ha hindrat kvinnan om hon hade försökt gå därifrån. Han menar även att han inte var våldsam eller hotade henne för att få henne att stanna i bostaden.

Mannens väska innehöll bland annat en machete, knivar, hundratals morfintabletter, skalpeller, en elpistol, en batong, soppåsar och silvertejp.

Även den drabbade kvinnan har överklagat domen. Hon vill ha ett högre skadestånd för den kränkning, sveda och värk som hon behövt utstå.