Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domen efter tacklingen på Sundsvalls Johan Eriksson: Leksands stjärna stängs av i fyra matcher

Brock Montpetit har fått sin dom efter tacklingen på Johan Eriksson i matchen mot Sundsvall i lördags.
Leksandsstjärnan stängs av i fyra matcher varav en omvandlas till böter.

Leksand får klara sig utan forwardsstjärnan Brock Montpetit kommande matcher. Efter huvudtacklingen på Sundsvalls Johan Eriksson har disciplinnämnden beslutat att stänga av amerikanen i fyra matcher, varav en omvandlas till böter.

Läs också: Sundsvall Hockey förlorade med klara 1–4 mot Leksand

Eftersom Montpetit redan avtjänat en match (derbyt mot Mora) innebär det att han missar matcherna mot Asplöven och Västerås. Han är tillbaka i slutomgången mot Björklöven på söndag.

När Sporten pratade med LIF-stjärnan inför derbyt mot Mora var hans förhoppning att disciplinnämnden inte skulle stänga av honom.

– Jag vet inte hur disciplinnämnden tänker. Förhoppningsvis ser de min sida och förstår att det inte var min avsikt att träffa honom så.

Läs också: Nilsson: "Sundsvall Hockey har en del att jobba på inför kvalserien"

Men disciplinnämnden menar att Montpetits tackling är vårdslös och ska rendera i en avstängning.

"Tacklingen är vårdslös och att förseelsen ska därför medföra en avstängning. Straffvärdet är sådant att Brock Montpetit bör stängas av en tid som, inklusive den avstängning som automatiskt följer på ett match penalty, motsvarar fyra matcher.", skriver nämnden.

Läs också: Asplöven behöver en miljon för att klara kvalet – vädjar om hjälp på klubbens hemsida