Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dominanterna duellerade på Bergsåker

Inledningsloppet under Bergsåker lunchtrav på onsdagen blev som väntat en duell mellan kallblodsmästarna Persson och Tjomsland. Denna gång drog den sistnämnda det längsta strået.

Annons

Ulf Ohlsson rattade förtjänstfullt Öystein Tjomslands nyförvärv Hagabruden. Från utvändigt ledaren såg han till att hålla ut J-O Perssons jättefavorit Järvsö Jomar i tredjespår under hela slutvarvet. Och det betalade sig.

– Tacksamt att värsta konkurrenten fick ett så tufft lopp, menade Ohlsson.

– Men Haga Bruden värmde klart bra så jag var förhoppningsfull redan innan.

Den här typen av publikfriande dueller mellan de dominerande kallblodstränarna Persson/Tjomsland får vi nog se många av framöver.

Även denna V4-omgång skrällde det dubbelt upp. Den andra av dessa stod Bollnästränaren Mikael M Andersson för. Med amatörtränade 36-oddsaren Pix Jubb tråcklade han sig loss i slutsvängen för att sedan vinna säkert.

– Rolig seger, menade Micke.

– Speciellt då jag kommer att flytta hem till Sundsvall igen under våren.

Umeåtränaren Mats Bucht stod bakom båda kupongrensarna senast. Men nu hjälpte han nog många V4-spelare till fina pengar då hans stora favorit Alva Sisu vann den sista avdelningen. Per Linderoth forcerade stoet till ledningen i slutsvängen och sedan var duon överlägsna.