Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för att ha haft farliga ämnen på gården

Frätande batterisyra, kaliumhydroxid och spillolja låg öppet på mannens gård.
Risken fanns både för förorening av naturen och för att djur eller människor skulle skadas.

60-åringen hade batterisyra på marken och spillolja i öppna kärl på tomten som ligger intill ett friluftsområde. Den som andas in batterisyra kan få andnöd och bli medvetslös, syran är dessutom frätande. På gården fanns också 50 liter kaliumhydroxid i plastdunkar.

Mannen erkänner att han haft bilbatterierna på tomten, 60-åringen har också medgivit att han tagit tre personbilar och en motor från en gård i Timrå i april förra året. 60-åringen hävdar att han fått i uppdrag att göra det, men den utpekade uppdragsgivaren känner inte igen historien.

Mannen förekommer sedan tidigare under 37 avsnitt i belastningsregistret och han har flera gånger tidigare dömts till fängelsestraff.

Nu har tingsrätten beslutat att 60-åringen ska dömas för miljöbrott, stöld, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och förseelse mot vägtrafikregisterlagen. Han straffas med fyra månaders fängelse, hans villkorliga frigivning förverkas och han ska betala 2000 kronor i skadestånd till mannen som blev bestulen. Dessutom förverkas 60-åringens bil.