Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domsagaungdomar: "Beslutet togs på ett fult sätt"

"Domsaga fångar upp ungdomar som vill vara kreativa och hjälper till att förverkliga deras idéer. Det tar ungdomarna ifrån dem nu".

Det anser Elin Nilsson, som startat Facebookgruppen Vi som är emot att lägga ner Domsaga!

– Beslutet är förfärligt och politikerna inser inte konsekvenserna av det, säger Elin Nilsson.

Sundsvallstjejerna Elin Nilsson, 17 år, Mathilda Söderberg, 17 år och Malin Buhlér, 16 år, träffades på Domsaga igår kväll där de umgicks, tog en fika och lyssnade på musik - som så många gånger förr.

– Det är en speciell stämning här. Jag blev chockad när jag fick veta att Domsaga ska läggas ned. Det går ju så bra för verksamheten och är populärt bland ungdomar i Sundsvall, säger Mathilda Söderberg, 17 år.

Kompisen Elin Nilsson håller med.

– Beslutet togs på ett fult sätt. Det kom så plötsligt och man har inte övervägt eller diskuterat det med alla inblandade. Om man ska prioritera bort saker så bör man ha en insikt i vad man prioriterar bort och vad det får för konsekvenser. De som har beslutat om att lägga ned Domsaga inser inte vad de tar bort för ungdomarna i kommunen. Här finns så många möjligheter som samlas i ett hus. Många är upprörda och chockade nu, säger Elin.

Tillsammans med Mathilda och Malin startade hon intressegruppen "Vi som är emot att lägga ner Domsaga!" på Facebook och det har även startats ännu en grupp - "Rädda Domsaga!". Vid ST:s pressläggning sent igår kväll hade de båda grupperna lockat 1500 medlemmar att gå med för att visa sitt stöd.

– Vi hoppas att så många som möjligt går med i grupperna. Det kanske kan få politikerna att inse vad de har gjort och förhoppningsvis få dem att tänka om. Jag tror även att beslutet kommer att få många motreaktioner i kommunfullmäktige, säger Elin.

Eva Ström, föreståndare på Domsaga, skräder inte orden över kommunens beslut.

– Jag tycker det är under all kritik att vi inte har fått en chans att diskutera beslutet eftersom det är en sådan viktig verksamhet som berör barn och ungdomar, de som vi ska prioritera, säger Eva.

Som hoppas att beslutet rivs upp.

– Jag är en hoppfull person. Beslut har rivits upp förut. Jag tror inte att de har insett vad de gjort, säger Eva.