Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dopningsskandalen: Stort nätverk sprängt av polis i Norge

I kölvattnet av dopningsskandalen som rullats upp de senaste veckorna uppges nu norska polisen ha sprängt ett dopningsnätverk. Ett tiotal män sitter anhållna och uppges ha koppling till verksamheter inom bodybuilding och styrkelyft.

Annons

Polisen i Bergen gjorde ett tillslag mot ett hus i Bergen i slutet av november i fjol där de fann kartonger fulla av piller, kannor med kemikalier, ampuller, etiketter och en tablettpress enligt norska Bergenavisen. Nu sitter ett tiotal män i åldersspannet 20-30 år anhållna för grovt dopningsbrott. Bland de anhållna finns ägaren till huset där fyndet gjordes och flera av männen sitter fortfarande frihetsberövade. Någon har erkänt att de hanterat anabola steroider och någon annan med doping, men inte alla. Några av dem är flitiga besökare på de lokala träningsanläggningarna.

Nätverket ska ha anknytning till personer med roller i näringslivet inom sektorerna egendom, uteliv och dörrvaktsmiljö i Bergen, enligt den norska tidningen. Även personer som köpt preparat på Internet har spårats i samband med tillslaget. Flera av de anhållna personerna ska vara aktiva tävlande i bodybuilding eller styrkelyft, uppger Bergenavisen.

I Sverige uppdagades 16 fall av dopning i Sverige och fem i Norge förra året men där handlade det främst om rekreationella droger, inte om prestationshöjande preparat.

Straffsatsen för brottet är upp till sex år i fängelse.