Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Doug Seegers på julturné för barnens skull

Sverige har nästan blivit som ett andra hem för Doug Seegers efter genombrottet i "Jills veranda".
Nu är han ute på en omfattande julturné och på lördagen gör han dubbla spelningar i Sundsvall.

Doug Seegers gick från att varit hemlös till att få ett musikaliskt genombrott i och med att hans låt ”Going down to the river” slog ner som en bomb i Sverige i och med tv-programmet "Jills veranda".

Doug Seegers har nu varit i studion och spelat in ett album med kända julsånger, blandade med några egenkomponerade låtar. Resultatet blev låten och skivan ”Let´s all go christmas caroling tonight”, vilket är grunden till den julturné han för tillfället är på i Sverige.

– Jag gillar den låten. Den är väldigt glad och jag hoppas att det kan bli en klassiker. Det är en fin låt, säger Doug Seegers om titellåten på skivan.

I morgon spelar han både på Lyslördag på Stora torget och gör en kvällskonsert i Pingstkyrkan.

Läs även: Så blir Lyslördagen i Stenstan – här är årets program

– Jag tänkte varför inte? Jag ville göra något för barnen, jag vill att de ska få uppleva det här. Jag gör tre originallåtar och bjuder på några klassiska julsånger. Jag gör bland annat barnlåten "Rudolph the rednosed raindeer". Jag visste inte riktigt vilka låtar som går hem här men jag tror att det funkar, säger Doug Seegers.

Det kommer även att finnas med barn på scenen för att sjunga med amerikanen. I Sundsvall är det körgruppen We R Singers i ledning av Susanne Bertlin som ska sjunga med i ett par låtar.

Doug Seegers berättar att den här turnén är annorlunda på det sättet att han inte har lika stort band med sig som under sommarturnéerna.

– Då spelade jag mer hårt driven country. Nu är folk mer i julstämning så vi är en trio som kommer nu. Jag har med mig en kille på bas och en på fiol och mandolin. Det blir en mjukare framtoning.

Han säger att han kommer att ge sitt bästa till Sundsvall.

– Det är ett nöje att komma ut och se människors hjärtan. Det är en välsignelse.

Läs även

Hela listan – Här är julshowerna som du kan se i Sundsvall

Ullerstam: Så bra är nya säsongen av "Jills veranda"

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter