Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dra in barnbidraget när barnen är borta från skolan för ofta – då skulle skolket försvinna

Många föräldrar tar med sig sina barn utomlands en eller två veckor eller till och med månader utan att ha fått skolans eller kommunens godkännanden – så viktig är skolan.

Men så har vi skolket eller att vårdnadshavarna har barnen hemma för att de inte orkar bråka, följa dem till skolan, eller att vårdnadshavarna är hemma och tycker att det är tråkigt så barnen får vara hemma med dem. Vi har flera elever i dag som har närmare 30 procent frånvaro och vårdnadshavarna ser inte till att deras barn kommer till skolan.

Jag tycker att det är deras plikt att få dem till skolan, och följa med sina barn till skolan. Men man säger att det är skolan som ska få eleverna till skolan. Det är möte på möte och vårdnadshavarna bara rycker på axlarna. De bryr sig inte. Men skulle barnbidraget och eventuellt underhållsbidrag försvinna för att deras barn inte är i skolan – då skulle vi nog se att skolket och allt det andra försvinner. Skolan blir viktig igen, det är viktigt att lära sig och viktigt att uppföra sig.

LH

Läs också:

Det är långt till 300 elever per skolkurator – elevhälsan måste få tillräckliga resurser

► Kepsen visar att skolan redan har misslyckats

Du glömmer föräldrarnas ansvar – i den bästa av världar hjälps vi åt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel