Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dra in körkortet för bilister som kör utan lyse i mörkret

Nu är det dags att börja ifrågasätta om verkligen alla fordonsförare är utrustade med en hjärna! Det är mörkt, regn, blött och kolsvart ute och ändå kör vissa bilister utan belysning. Det är livsfarligt om till exempel bilen framför inte har baklyktor. Då är det i det närmaste omöjligt att se fordonet.

Polisinsats behövs med mycket kraftiga böter alternativt indraget körkort eftersom dessa förare klart visat att de inte är mogna att framföra ett fordon annat än under dagtid, i solsken.

Sen har vi nästa dilemma - är det svårt att byta lampor i strålkastarna? Inte roligt att möta en bil med endast en lysande lampa fram. Lyser dessutom bara den som är närmast vägkanten kan man ju får för sig att det är en moped eller mc som man möter. Stor förvåning när det visar sig finnas en plåtkoloss i det svarta också!

Här krävs skärpning. För hur kul är det med vetskap om att du kanske orsakat en olycka bara på grund av att du varit antingen lat eller oförmögen att tänka på vad du kan ställa till med gentemot dina medtrafikanter. Du är inte ensam på vägen.

Återigen - var finns polisen?

Lennart A

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel