Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragkamp om skyttekungen Bergman

Robin Bergman blev skyttekung i trean.

Nu pågår en dragkamp för att värva anfallaren.

Selånger FK, Ånge IF och Härnösands FF jagar 23-åringen.

– Jag har mycket att fundera på just nu och det är nästan lite jobbigt faktiskt, men jag vill göra en ny satsning och se hur långt det räcker, säger Robin Bergman.

Han gjorde 21 mål för moderklubben Kubikenborgs IF i division III mellersta Norrland och delade därmed skytteligasegern med IFK Östersund Jonathan Lundbäck.

Bergman har varit och tränat med både Selånger och Härnösand – och Ånge ska vara ett lika intressant alternativ.

– Klubbarna vill ha svar så tidigt som möjligt, men när jag tar mitt beslut så vill jag att det ska kännas rätt också.

Anfallaren bröt sitt kontrakt med GIF Sundsvall 2010 och spelade med IFK Sundsvall en period innan han återvände till Kuben.

– Jag var ju ung när jag tillhörde Giffarna och det var tufft eftersom även Hannes (Sigurdsson), Wallerstedt (Jonas) och Linus (Hallenius) fanns i klubben då. Men det var kul att vara med där också, säger Bergman, som under sin sista säsong i GIF också blev utlånad till Östersund.

Nu är 23-åringen hur som helst sugen på att klättra i seriesystemet igen.

– Men Kuben är moderklubben och jag kommer ju alltid bry mig om dem. Jag hoppas ju att de ska ta sig till tvåan också, men att de kan göra det utan mig nu, säger Bergman.