Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragons coach efter avgörande förlusten: "Känns bara jättetungt nu"

En svag första period fällde Dragons hemma mot Norrköping. Vilket även betyder att Dragons säsong tog slut i Sporthallen på tisdagskvällen.
– Det hade varit bättre att förlora i en femte avgörande match på bortaplan. Det är bara jättetungt nu, säger coachen Tommie Hansson.

Annons

Första, andra och tredje. Samtliga de tidigare kvartsfinalerna mellan Dragons och Norrköping var väldigt tighta. Men så hände någonting i den första perioden när lagen möttes i Sporthallen på tisdagen.

TV: Carlzén: Tungt för Dragons som haft en jobbig säsong

– Vi skjuter dåligt. Jag tar alldeles för lång tid på mig och spelet är inte bra, säger Hlynur Baeringsson.

Vad det beror på vet han inte. Och det vet inte coachen Tommie Hansson heller.

– De gör 27 poäng oss i första perioden. Det är det som gör att vi förlorar oss i kväll, säger en klart besviken Tommie Hansson.

Läs också: För första gången på över tio år – Dragonsspelare utsedd till årets guard i ligan

Laget har haft en tung säsong och inför slutspelet radade Dragons upp förlust efter förlust. Totalt åtta sådana, innan de till slut lyckades vinna den sista matchen inför slutspelet.

Väl i kvartsfinalerna har det sett annorlunda ut. Dragons och Norrköping har i de tidigare matcherna turats om att ta ledningen och fram tills den andra hemmamatchen för Dragons del hade lagen vunnits sina respektive hemmamatcher. Men mer gemensamt är att matcherna avgjorts i matchen sista minuter.

Men så var inte fallet i den fjärde kvartsfinalen.

Läs också: Efter kaotiska säsongen: Öhrn ser slutet – och här är planen för att rädda Dragons

Norrköping kom ut starkt och avgjorde matchen redan i den första perioden. Dragons kämpade sig tappert fram och var nästan i kapp med några minuter kvar av matchen. Men då satte två drakfoular och fyra delfinstraffkast punkt på matchen som slutade med vinst för Norrköping som nu är klara för semifinal.

Och det var en besviken Tommie Hansson som summerade säsongen.

– Vi förlorar på hemmaplan och det ska vi inte göra, det hade varit skönare att förlora i en avgörande match borta. Det är jävligt tungt just nu, men jag tycker ändå att vi efter förutsättningarna gör en bra säsong. Fram till och med januari spelar vi riktigt bra.

Tränar du Dragons nästa säsong?

– Det har jag inte hunnit tänkta på än. Matchen slutade för fem minuter sedan. Vi får se vad som händer.

Läs också: Säsongen över för Dragons efter rysare i Sporthallen