Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragons coach efter dramat: "Vi ska sno en match av dem och jag tror det blir på lördag"

Slutspelsdramatik mellan drakar och delfiner. Och det blev en kamp Sundsvall vann – till slut.
– Det blev onödigt spännande, säger Dragons kapten Hlynur Baeringsson som kunde pusta ut efter 67–65 hemma i Sporthallen.
En seger som innebär 1–1 i kvartsfinalserien som i allra högsta grad lever.

En blixtrande första quarter av Sundsvall Dragons blev vägvinnande. Defensiven var urstark, skotten satt och laget var i förarsätet ända till den fjärde perioden startade. Då ledde laget med 13 poäng – men på fem minuter släppte man just 0–13 och gästerna hade vittring.

– Vi hade en svacka i andra också, men då satte vi skotten. Det gick lite väl fort, säger Tommie Hansson som ändå kunde pusta ut.

Dragons vände tillbaka och det var mycket tack vare att Ray Willis blockade Micke Lindquist två gånger om.

– Han har djävulskt långa armar och det vet Micke om till på lördag, säger Hansson som bollar över pressen till Norrköping.

– Nu är all press på dem, de måste vinna. Vi måste sno en match borta och jag tror att det blir på lördag, säger Hansson.

Ex-draken Micke Lindquist var inte alltför bedrövad efter att ha blivit dubbelblockad av Ray Willis.

– Sådant bryr jag mig inte om. Det spelar ingen roll om jag missar eller blir blockad. Vi jobbar på bra och gör match av det, men i första spelar vi inte bra. Vi är för slappa i försvaret, säger Lindquist som tillsammans med Jocke Kjellbom svarade för 44 av Norrköpings 55 poäng.

– Kjellbom var tuff och Micke var bra, men vi fick stopp på alla andra, säger Hlynur Baeringsson som pustade ut efter sina knappt 37 minuter på parketten.

Är du sliten – känns det jobbigt att spela redan på lördag?

– Man blir lite trött, det går inte att förneka, men det är slutspel och man vill spela. Det här är kul, säger han med ett leende.

Tommie Hansson pustade ut efter sekunddramat, men Dragons coach behåller lugnet i alla lägen.

– Jag blir aldrig nervös och stressad. På riktigt faktiskt, lite när mitt första barn föddes. Men aldrig annars. Efter att vi släppt 13–0 i fjärde blir jag förbannad, det är en annan sak.

Läs mer: Så var dramat – minut för minut.