Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragons föll mot serieledarna: "Blir totalt överkörda i första perioden"

Det blev förlust för Dragons mot serieledande Södertälje Kings på lördagen.
Men coachen Tommie Hansson är ändå nöjd med matchen.
– Vi gör tre riktigt bra perioder och hade matchen varit två minuter längre så hade vi kanske plockat den, säger han.

Annons

Dragon tog sig an serieledarna Södertälje Kings på lördagseftermiddagen. En match Sundsvallslaget förlorade med endast tre poäng.

Södertälje öppnade starkt och hade kommandot om spelet och drog i från gästande Sundsvall. Efter första perioden låg Dragons under med 15 poäng.

– Vi blir totalt överkörda i första. Vi öppnar alldeles för passivt och de är väldigt aggressiva. Vi hamnade på hälarna och de utnyttjade det. Vi gör en väldigt dålig första period helt enkelt och det kostar oss matchen, säger Tommie Hansson.

Dragons kommer in i matchen i den andra, men kommer aldrig riktigt i kapp. Och det är den första perioden som blir avgörande.

– Hade matchen varit två minuter längre är det inte omöjligt att vi hade plockat den, säger Tommie Hansson.

Han säger att laget spelade alldeles för slappt och blev alldeles för passivt. Något de pratat om inte fick hända.

– Vi sa att vi inte skulle bli det, men så hamnade vi där ändå, säger Tommie Hansson.

Den andra, tredje och fjärde perioden lyfte Dragons spel.

– Jag är stolt över hur vi avslutar och att vi faktiskt fajtas ordentligt hela matchen ut, trots den usla inledningen, säger han.

Trots förlusten håller han ändå huvudet högt.

– Vi förlorar mot Sveriges bästa lag på deras hemmaplan, det har många gjort. Det som är anmärkningsvärt är att vi bara förlorar med tre poäng. Det är ett bevis på att vi är på rätt väg, säger Tommie Hansson.

Nu väntar fem dagars ledighet för spelarna innan spelet ska slipas på ännu mer inför returmötet på hemmaplan den 28 december.