Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragons laddade och taggade till max inför kvartsfinaldramat: "Vi har analyserat allt"

Allt som går att göra är gjort. Delfinerna från Norrköping är synade från topp till tå.
– Vi har suttit dagarna i ända med det här, nu är vi klara och förlorar vi är det inte för att vi har förberett oss dåligt, säger coach Tommie Hansson.

När kvartsfinalserien startar vill Sundsvall Dragons hitta tillbaka till fjolårets känsla. Den man hittade när man slog ut Luleå med 3–0 efter att ha förlorat samtliga fyra matcher i grundserien.

Nu är läget 0–3 mot Norrköping.

– Två av matcherna har varit riktigt jämna och vi kan slå ut Dolphins. Vi går in för att vinna, så är det, säger Hansson.

Tommie Hansson har tillsammans med Christer Sjögren stirrat ögonen fyrkantiga de senaste dygnen.

– Nu har vi analyserat varenda sekund, vi har fått med allt, allt. Det är svart på vitt och det är inget som går att snacka bort. Vi har en klar game plan nu.

Förra våren blev det en succé för Dragons när man lekande lätt slog ut Luleå.

– Ja, det var samma sak i fjol, vi hade visserligen förlorat, men det var 2–3 poäng och det var tajta matcher. Det var inte 20 poäng och 0–4.

Hansson och Sjögren har samtliga spelare tillgängliga nu när allvaret närmar sig.

– Nu är det full fart i laget, det är klart att folk är trötta och lite slitna här och där. Men det är ingen som viker ned sig om det inte är något riktigt extremt.

I Norrköping återfinns välbekante Joakim Kjellbom, tvåan i returligan efter Hlynur Baeringsson.

Men Kjellbom har haft ryggproblem på slutet.

– Vi vet om det och det var därför han vilade mot Jämtland senast och bara spelade 20 minuter mot oss. Men om han spelar eller inte är ingenting vi fokuserar på. Norrköping kommer med det bästa lag de kan ställa på benen och det gör vi också.

Dramat kan börja. Norrköping är favoriter – Dragons vill överraska. Igen.

– Vi känner oss absolut inte slagna på förhand.