Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragons missar i detaljerna – förlorade mot Södertälje Kings igen

Sundsvall Dragons mötte Södertälje Kings för andra gången i rad och var revanschsugna. Men serieledande bortalaget var snäppet bättre även denna match.
– Vi förlorar på den första perioden och på trepoängsskyttet, säger Sundsvall Dragons coach Tommie Hansson.

Annons

Det går i samma spår som när Södertälje Kings tog emot Sundsvall Dragons på hemmaplan innan jul. Serieledande Södertälje drar ifrån med 18-29 redan i första perioden när det är Sundsvall Dragons tur att ta emot dem hemma i Sporthallen.

– Vi förlorade med tre poäng sist och visste att om vi spelade snäppet bättre nu så skulle vi vinna. Men vi gör misstag i små detaljer, säger William Gutenius.

Han stod för en stabil insats med 18 poäng gjorda under matchen och var tillsammans med Charles Barton de som gjorde flest poäng av hemmalaget.

– Det är ingen katastrofmatch. Vi ville vinna såklart men vi får titta framåt och ta med oss det positiva från matchen. Vi fightas mycket och måste försöka hålla det under längre tid än vad vi gör nu, säger Gutenius.

Södertälje Kings hade ett aggressivt spel från start men Dragons möter upp och spelet hettar till mer än en gång. Även Tommie Hansson är enig om att det är i detaljerna som det brister.

– Som att vi inte är rätt positionerade defensivt eller inte blockar ut. Det är små detaljer som avgör matchen och att de hade nio och vi hade sex trepoängare. I det andra är vi likvärdiga, säger han.

Matchen slutar med 73 poäng till Dragons och 82 till Södertälje. Trots förlusten med nio poäng är Tommie Hansson inte helt missnöjd.

– Det var en tight match och att de gör 82 poäng är inte jätteförvånande. Vi hade en bra inställning och spelade med hjärta och vilja, men nästan lite för mycket och tappar tanken bakom. Man är jäkligt förbannad efter en sådan här match men det är ett riktigt bra lag vi möter. Det är tufft men kul, säger han.

William Skagius var den enda spelaren som saknades i matchen i dag på grund av sjukdom. Daniel Eliasson var med på plan trots en skadad fot.

– Den gör lite ont men det finns de som har det värre. Dagens match var inget att hänga i julgranen, säger han.

Redan på onsdag väntar nästa match för Dragons hemma mot ecoÖrebro.