Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragons utan glöd mot Dolphins

Dolphins försvar var urstarkt.
Dragons offensiv var uddlös.
Jocke Kjellboms Norrköping vann tämligen enkelt, i en poängsnål tillställning.
– Jag kände mig ganska kall, men det behövdes inte mer i dag. Det här var en bra vinst för oss, säger jätten.

Ex-drakarna var vassare än de nuvarande; Jocke Kjellbom lade i de enkla bollarna och Micke Lindqvist de från distans. Skarpskytten svarade för tio raka poäng i den första perioden när Dragons var med i matchen, hade vittring och var på väg att göra ett litet ryck. Och när matchen var klar hade duon gjort mer än hälften av gästernas poäng.

– Vi gör det bra i försvaret, men i anfallet har vi ingen aning om vad vi sysslar med när de spelar zon. Det måste vi lära oss, säger Kjellbom självkritiskt.

Med den forne spelare Adnan Chuk som ny coach har laget gått från klassisk Norrköpingsbasket till att ha betydligt mer Vedran Bosnic-stuk.

– De är mer aggresiva, de har mer intensitet. Det är bara de och Södertälje som spelar på det här sättet och det är lag vi har problem mot, säger Tommie Hansson.

Hur ska ni kunna hantera det spelet i fortsättningen?

– Det vet jag, men det håller jag för mig själv. Vi vill spela med fart och lyckas rätt bra med det i första quartern, sedan får de styra och ställa och då är de jävligt bra, disciplinerade och tuffa, säger Hansson.

För Jocke Kjellboms del är spelsystemet i Norrköping nytt. Men för egen del är han inte obekant med det.

– Det är förstås lite nytt, men jag har spelat så här med Vedran i landslaget. Men vi har många unga som måste växa in i det, säger han.

Norrköping lade stort defensivt fokus på att bromsa Barton. Charles alltså.

– Jag tycker att de har bäst försvar i ligan, speciellt med Jocke under korgarna. De gör det bra och vi måste dirigera spelet mer, nu springer vi bara med, säger Dragonsguarden som emellanåt var dubbelmarkerad.

– Då är det svårt att leda laget där ute, de gör oss dåliga, säger han.

Under motståndarkorgen hade Dragons de mest uppenbara problemen. Hlynur Baeringsson, Charles Barton och Ernests Kalve satte exempelvis bara var sin tvåpoängare. På totalt 23 försök.

Med den skottprocenten bland nyckelspelarna vinner man inga matcher.

Tommie Hansson kikade emellanåt upp mot resultattavlan, men det blev aldrig bättre, Dragons kom inte närmare.

Att ni håller Norrköping på 76 poäng är ändå ingen katastrof?

– Det var positivt tänkt, så är det. Men att man själv gör 56 poäng på hemmaplan är inte så bra, säger Tommie Hansson och blickar framåt.

Mot Borås. På bortaplan.