Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragons ville dominera mot Borås – det slutade med klar förlust

Sundsvall Dragons ville dominera under korgarna och styra tempot.
Då föll de på eget grepp mot Borås på bortaplan.
– Allt som jag hoppades och trodde att vi skulle göra gjorde Borås, säger coach Tommie Hansson.

I de två tidigare mötena mot Borås under säsongen har Dragons vunnit med 20 poäng och förlorat med 30.

Nu ville Tommie Hansson ta andra segern för säsongen mot Borås.

Men det gick inte alls som planerat.

– Det här var den jämnaste matchen ändå även om de vann med så mycket som det blev till sist. Men vi var inte riktigt nära någon gång efter 25 minuter, säger Tommie Hansson.

Hemmalaget Borås leddes framåt av fyrtornet och den tidigare Dragonsspelaren Michael Palm som stod för 26 poäng. Omar Krayem satte 25 poäng och Ronald Boggs 23.

– Palm var som en ung Mike Palm. De hade inte Christian Maråker med som är deras bästa stora spelare, så jag hade hoppats att vi skulle dominera under korgarna, men det blev precis tvärtom, säger Hansson.

Samtidigt som Hansson ville se sitt lag dominera under korgarna ville han att de skulle springa snabbast och bäst på planen.

Inte heller det fick han se.

– Det är tungt. Vi ville springa på dem, men de hade fler snabba poäng. Vi skulle springa snabbare spel på dem, men det var de som gjorde det på oss. Vi klarade inte av att följa gameplanen. Allt som jag hoppades på att vi skulle göra gjorde de på oss, säger han.

Tre poäng i början av tredje perioden var Dragons största ledning under matchens 40 minuter.

En ledning som inte varade länge.

Från minut 23 och framåt var det för det mesta Borås som satte skotten och kunde enkelt och bekvämt dra ifrån gästande Dragons.

När slutsignalen ljöd stod det 104–88 på resultattavlan i hemmalagets favör inför drygt 2 000 personer.

– Första halvlek var ändå ganska jämn och vi drog ifrån med några poäng i tredje. Men sen vet jag inte vad som hände, om vi kände att vi skulle ta det eller vad som hände. I stället så vänder de och det är där matchen avgörs. Vi försökte på lite olika sätt i fjärde, men de är för bra i dag, säger Hansson.