Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragons vinnare efter drama – så var matchen minut för minut

67–65 och 1–1 i matcher.
Sundsvall Dragons slog Norrköping Dolphins och kvartsfinalserien lever i högsta grad.
Så här var matchen.

Första quartern 28–17

Dragons inleder lite pirrigt i sina helvita slutspelsställ och det tar nästan två minuter innan den första bollen sitter. Hlynur Baeringsson skickar i en långdistanstrea efter en minut och 54 sekunder. Den reducerar Norrköpings tidiga ledning till 3–5. I Norrköping inledde Jocke Kjellbom piggt och satte snabbt fyra poäng. Första perioden blev sedan en kamp mellan just Baeringsson och Kjellbom, men framför allt präglades det hela av ett imponerande skytte av Dragons. Laget satte sex av tio trepoängsförsök och gick till en stabil ledning, 28–17.

Andra quartern 13–12 (totalt 41–29)

Om de första tio minuterna bjöd på nästintill prickfritt skytte var siktet illa inställt och krutet blött i den andra. Dragons missade mycket, men lyckades ändå få i tre poäng. För Norrköpings del tog det 4.21 innan Jocke Kjellbom kunde få i två bollar från strafflinjen. Men inte ens det fick spelet att lyfta, de individuella misstagen var många från båda lagen och spelet höll inte slutspelsklass. Dragons ändå i en hyfsat stabil tiopoängsledning med knappt tre minuter kvar till halvtidskaffet. Ernie Kalve som tidigt blev utfoulad i den första kvartsfinalen drog strax före paus på sig sin tredje foul och hamnade alltså i knipa även i kväll. I och med det kröp gästerna närmare. En skev och lite vek trea av Ray Willis gjorde att Dragons gick till pausvila med en tolvpoängsledning.

Tredje quartern 16–15 (totalt 57–44)

Stegfel var det inledande temat efter pausen. Båda lagen missade och det dröjde en stund innan poängen började trilla i. Ex-draken Micke Lindqvist fick delfinerna att krypa lite närmare, men Jesper Eliasson (för kvällen rejält het) gav Dragons tolvpoängsledningen tillbaka. Och det var i de krokarna det stod sig; med lite drygt tio poängs försprång för Sundsvall. Norrköping hade problem och det var egentligen bara den välbekanta duon Kjellbom/Lindquist som levererade. 13 poängs försprång för Dragons inför slutspurten.

Fjärde quartern 10–21 (totalt 67–65)

Gästerna vaknar till slut till liv och gör snabbt 6–0 i den fjärde perioden. 57–44 förvandlas till 57–50 och det börjar bli match. Jaka Brodnik i Dolphins blir förste man att bli utfoulad med sex minuter kvar. Dragons är lite stressade och Baeringsson skjuter ett pressat distansskott utan att näta. Kjellbom viker i 57–52 och får skjuta bonuskast efter att ha blivit foulad av Jesper Eliasson, en straff han missar, men Hariston sätter returen och det är 57–54. Halvvägs in i den fjärde perioden sätter Lindquist en trea och Norrköping är ikapp, 0–13 på fem minuter. Det är inte bara match – det är kvitterat. Baeringsson sätter en tvåa och Lindquist flyger i ytterligare en kvittering. Rickard Eriksson sätter en tvåa och med fyra minuter kvar är Norrköping i förarsätet. Kalve kvitterar efter upprepade försök från strafflinjen. Med två minuter kvar fick Tim Schüberg sin femte foul. I Dragons ha Baeringsson och Eliasson fyra var. Charles Barton kvitterar till 65–65 med en lay up på klockan med 1.05 kvar. Med 38,7 sekunder kvar gör Ernest Kalve 67–65 efter att Ray Willis på ett briljant sätt blockat ett av Micke Lindquists otaliga skottförsök. Och efter det gör han det igen, Willis blockar Lindquist och Dragons får bollen med bara sekunder kvar. Och vinner med 67–65.