Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragonscoachen efter prestigesegern: "Små detaljer och stora vinnarskallar avgör"

Sundsvallsbekantingarna Peter Öqvist och Alex Wesby fick åka norrut tomhänta.
Dragons vann mot Luleå på torsdagen efter en svängig match i Sporthallen.
– Det är små detaljer och stora vinnarskallar som avgör den här matchen, säger Tommie Hansson.

Dragonscoachen har själv rötterna i Luleå så segern betydde kanske lite extra för Hansson när han stod på parketten i Sporthallen för att summera torsdagskvällen mot BC Luleå.

– Det är ju lite av en derbymatch på det sättet, eftersom många har kopplingar till varandra, säger Tommie Hansson och syftar på att den förre Dragonscoachen Peter Öqvist och stjärnan Alex Wesby fanns i motståndarlaget.

– Det blir lite speciella känslor. Jag kanske är lite gladare än jag brukar vara efter en seger, säger han.

För Peter Öqvist sved förlusten förstås, men han konstaterade att det kändes lite extra speciellt att vara tillbaka av två anledningar.

– Dels för att Denzel Anderson, Jays son, startade för oss i dag och med tanke på att vad Jay har betytt för mig och Dragons så var det roligt. Sedan fyllde jag 40 år i går (onsdagen) och det var roligt att träffa alla runt omkring här innan, säger Öqvist.

Det blev en svängig matchbild. Luleå startade bäst och hade också ledningen i halvtid, 40–35.

En sekvens i den tredje quarten skulle sedan avgöra matchen.

Luleå hade utökat sin ledning till 51–42 – då tog Dragonscoachen Tommie Hansson time out.

– Vi ändrade lite både offensivt och defensivt och får en "run" där vi gör tio poäng. Då börjar de att tänka och tappa rytmen, säger Tommie Hansson.

Det var en "coachseger" med andra ord?

– Nej, det är alltid spelarna som gör det, säger Hansson.

Han fick se Hlynur Baeringsson och Jesper Eliasson sätta treor och kort efteråt skickade Ernest Kalve i en tvåpoängare. Dragons hade vänt och skaffat ett grepp Inför den sista quartern, med 57–53 på resultattavlan.

Segersiffrorna blev 77–72 till slut och Ernest Kalve var poängbäst i hemmalaget.

– Nyckeln var att vi ändrade till ett zonförsvar som fungerade och då fick vi också flyt i offensiven. Vi gav aldrig upp. Jag hade en bra kväll individuellt, men mina lagkamrater gjorde hela tiden ett bra jobb och vi vann som ett lag, säger Ernest Kalve som gjorde 23 poäng.

Tommie Hansson igen:

– Kalve gör det riktigt bra. Han har haft det lite jobbigt under december, men de senaste matcherna har han sett bra ut. Hlynur Baeringsson (14 returer och 20 poäng) sticker också ut och Charles Barton gjorde 15 assist och det är helt galet, säger coachen.

Luleåprofilen Peter Öqvist var ändå nöjd med en hel del av sitt lags spel, men han pekade ut en avgörande detalj den här kvällen:

– Det var returerna. Sundsvall tar 17 fler än oss. Det var en stor faktor, säger Öqvist.