Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragonsledningen i möte med spelartruppen

Tommie Hansson tror inte att han får med sig tio spelare till bortamatchen mot Uppsala.
Sundsvall Dragons har en tuff ekonomisk situation – och en tunn spelartrupp.
– Klart det är tufft, säger Dragonscoachen.

Med Oskar Granat och Edvin Jonsson skadade samt Musa Dibba, Daniel Eliasson och Ray Willis som frågetecken inför bortamötet med Uppsala riskerar Tommie Hansson att få klara sig med en riktigt tunn spelartrupp.

– Jag tror inte vi får med oss tio spelare. Vi har den trupp vi har, och är vi sju spelare med till Uppsala så spelar vi med sju, säger Tommie Hansson och fortsätter:

– Förhoppningsvis är basketgudarna med oss senare under säsongen. Jag tror inte att jag varit med om att man tvingats avbryta spelet under en träning tidigare, men när Daniel Eliasson fick en smäll mot näsan på träningen senast var vi bara nio spelare och kunde inte fortsätta spela fem mot fem.

Dragonscoachen vill förstärka laget – om ekonomin tillåter.

– Vi kollar alltid och håller oss uppdaterade, men det handlar om att säkra klubbens ekonomi först och främst, säger han.

I förra veckan höll ledningen ett möte med spelartruppen om situationen i klubben.

Läs mer: Hansson om krisen: "Det påverkar oss"

– De pratade med spelare och ledare och hade även individuella samtal med spelare. De informerade om vad som händer i klubben och framtiden. Det var positivt och det är alltid bra med öppenhet, säger Tommie Hansson.

Trots en lång skadelista och en tuff ekonomisk situation säger Dragonscoachen:

– Det handlar om att göra det bästa av situationen och det tycker jag att vi gör. Det är mycket snack om spelare och pengar vi inte har, men vi får fokusera på det vi har.