Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragonsspelarens luriga skada: "Smärtan avgör om han kan spela"

Sundsvall Dragons Daniel Eliasson är fotskadad – men inte borträknad.
Lösningen för att kunna spela framöver:
Tejp och hög smärttröskel.
– Han är en norrbottning och vägrar att vika ned sig, säger coachen Tommie Hansson.

Daniel Eliasson har en uppoffrande och orädd spelstil och han har åkt på en del smällar under tiden i Sundsvall Dragons. Den här gången är det ett ligament i foten som är skadat.

Den här skadan fick han redan innan det första mötet med Södertälje före jul. Då spelade han ändå tolv minuter och när Sundsvall Dragons tar emot serieledande Kings i Sporthallen på måndagen är han med i truppen igen.

– Det är ingen allvarlig skada i sig, man har flera ligament i foten som hjälper till att stabilisera den, men problemet är att det framkallar smärta när man viker foten, säger Tommie Hansson.

Därför är det svårt att veta hur stora problem det kommer att innebär för Dragonsspelaren.

Det kan variera.

– Han kommer att ha det här under en längre period och det kommer vara så att om han har väldigt ont kan han inte spel alls och har han mindre ont kommer han att spela. Smärtan avgör.

Daniel Eliasson är inte den som gnäller i onödan, enligt Dragonscoachen.

– Han är norrbottning och vägrar att vika ned sig. Hade det varit någon spelare längre söderut hade de inte kunnat vara med, men är man från Kalix så kör man tills det inte går längre, säger Hansson.