Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drakarna har landat

/
  • – Det var jättekul att göra grunddesignen till drakarna, och att barnen gillar att klättar på dem, förklarade konstnären Christian Beijer för Lisa Renander.
  • Nyblivne svenske mästaren Doug Thomas vaktar Dragons drake, en given favorit i omröstningen.
  • Treåriga Irma Absér Eklöf, med solbrillor och nallen innaför jackan, gillade Terminator 2 bäst, den var nämligen lika cool som henne.
  • Algot Häggqvist och Hanna Salli leker med Christian Beijers egen favorit; Max Magnus Normans liggande hunddrake som ska placeras utanför Ica kvantum i Kvissleby.

Det är Drakens år i Sundsvall, oavsett vad den kinesiska kalendern säger.
Knappt har Sundsvall Dragons landat med sitt första SM-guld, så är det dags för invigning av stadens mer jordbundna drakar.

Annons

I går samlades 35 drakar runt fontänen i Vängåvan, så att barnen kunde klättra på dem innan de placeras ut runt om i staden för att vakta medborgarna mot allt ont.

Som vanligt kunde man rösta på sin favoritdrake, en omröstning som kommer att pågå hela sommaren.

Dragons egen drake var förstås mångas favorit, den vaktades denna dag av nyblivna svenska mästarna Doug Thomas och Adam Alexander.

Konstnären Christian Beijer, som en gång gjorde grundmodellen för alla drakar, hade en annan favorit:

– Max Magnus liggande hunddrake Icarus, den ska viss påminna om alla hundar som lämnas utanför Ica-butiken i Kvissleby, där den ska vara.

Nästa vecka är det dags för den årliga Drakparaden, för sjunde gången.

Annons