Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drakborgen lägger ned – hemligt vad som händer med lokalen

I nästan åtta år har Drakborgen varit en plats för barn att roa sig i Birsta. Men i helgen meddelades att de lägger ned verksamheten.
– Det har grott länge, men beslutet kom nu när vi får tuff konkurrens, säger Kent Nordlund, chef på Drakborgen.

I början av november berättade Kent Nordlund för ST att deras strategi var att åstadkomma något nytt. Då talades det om att antingen utveckla ny lek eller att hyra ut. I dag vill han inte avslöja vad som kommer hända härnäst i lokalen, där både Drakborgen och restaurangen Go west håller till. Men han vidhåller att det gäller att hitta något nytt och eget för att klara konkurrensen från de stora leklands-kedjorna.

– Jag kan inte säga något om lekdelen i dag, men det får ni veta snart, säger Kent Nordlund.

Han avslöjar dock att restaurangdelen kommer byggas ut och att det tillkommer vissa nyheter där. Förhoppningen för Kent Nordlund är att restaurangen ska hållas öppet som vanligt under tiden lokalen byggs om.

Han tror inte heller att någon personal ska behöva sägas upp utan att de flesta kan vara kvar i och med att lekdelen nu stänger. Men om han kommer driva den framtida verksamheten i egen regi eller med andra vill han inte avslöja.

Lokalen kommer att genomgå stora förändringar, men när den nya verksamheten öppnar avslöjar han inte.

– Det är ganska snart men jag kan inte säga något datum, säger Kent Nordlund.