Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Draken utsatt för skadegörelse

Någon försökte sätta eld på draken som står på Olof Palmes torg i Sundsvall. Vid halv tre på natten mot måndagen upptäcktes att de brann i draken som är gjord av granris.
Det känns jättetråkigt, säger Kate Almroth, stadskärneledare på Citybolaget På Stan.

Draken är byggd av en trästomme som sedan klätts med hönsnät och granris. Det tog elever från Norviksskolan i Kramfors många timmar att få allt granris på plats. Vid halv tre på måndagsmorgonen observerades rök av en förbipasserande polispatrull.

Gärningsmännen hade använt telefonkataloger och någon brännbar vätska för att sätta eld på den men det brann inte så mycket, säger Stig-Allan Persson, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Patrullen som var först på plats lyckades släcka elden med hjälp av en brandsläckare från polisbilen. Senare fick den eldsvedda draken en rejäl dusch av räddningstjänsten.

När Kate Almroth från Citybolaget På Stan i går inspekterade draken kunde hon konstatera att draken inte skadats allvarligt.

Han eller hon har överlevt med lindriga skador, men det känns verkligen tråkigt att någon håller på så här, säger hon.