Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatik i slutsekunderna när Dragons åkte på sjunde raka förlusten

Sundsvall Dragons ras fortsätter.
På fredagen kom sjunde raka förlusten, men laget pressade Norrköping in till slutsignalen.
– Det var ett steg i rätt riktning, säger coachen Tommie Hansson.

Annons

Sundsvall Dragons fick problem att stoppa ex-draken Mikael Lindquist redan från uppkast och Norrköping hade en tiopoängsledning efter den första halvan av matchen.

– Lindquist var fantastiskt bra i dag. Han skjuter i tunga skott och leder laget, säger Tommie Hansson.

I den tredje quartern visade Sundsvall Dragons klass och utjämnade till 69–69 inför den sista avgörande tiominutaren.

– Sedan är det små marginaler som avgör. Ett lag i medgång har också lite tur, men vi är inte i medgång just nu och då känns alla motgångar stora. En blåsning emot oss eller en bortkastad boll påverkar oss mentalt, säger Tommie Hansson.

Lagen följdes åt poängmässigt in i slutsekunderna och Hlynur Baeringsson hade ett skott för tre poäng som hade kunnat ordna en kvittering.

Skottet missade – och matchen var förlorad.

– Hlynur var förbannad efteråt och tyckte att han blev foulad i samband med skottet. Hade vi fått straffkast där kunde vi förstås ha kvitterat, men det handlar inte om sista skottet. Det är inte det som avgör matchen, vi gjorde andra misstag under matchens gång, säger Hansson.

Dragons Charles Barton Jr. blev matchens bästa poänggörare med 31 poäng.

– Han är högprocentig och leder laget. Även Hlynur Baeringsson sliter och kämpar och jobbar hårt även om han inte gör så mycket poäng, säger Dragonscoachen.

Trots att laget förlorade sin sjunde raka match försökte han hitta ljuspunkter.

– Det var ett steg i rätt riktigt. Det var en bättre känsla och vi börjar närma oss där vi var innan den här sju matchers långa förlustraden som vi har nu, säger Hansson som gillade idén med att spela en lunchmatch med start 13.30.

– Jag tycker egentligen inte att det kändes annorlunda att matchen började tidigt och jag tänkte inte ens på det. Det var i princip som en vanlig kvällsmatch och jag tror inte att det påverkade killarna heller. Det var närmare 1800 på läktarna så det var riktigt roligt att spela med mycket publik och det var en jämn match, men det var surt att förlora.