Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatik in i slutsekunderna – Dragons började kvartsfinalsspelet med en snöplig förlust

Ett par poäng hit och en par poäng åt det andra hållet.
Norrköping och Dragons följdes tätt åt under mötet på söndagen.
Det slutade till slut med en förlust för Dragons i den första kvartfinalen i Basketligan.

Den första perioden började jämt mellan Delfinerna och Drakarna. Hemmalaget Norrköping Dolphins gick ut lite starkare och hade ett par poängs övertag mot gästerna Sundsvall Dragons.

Men i slutsekunderna av första perioden kvitterade Dragons och efter första perioden är det 17–17 och helt jämt inför den andra perioden.

Läs också: Dragons laddade och taggade till max inför kvartsfinaldramat: "Vi har analyserat allt"

Efter den sena kvitteringen i slutet av den första perioden fortsatte Dragons i samma stil och ångade på och fick ett par poängs avstånd ner till Norrköping. Ett avstånd som däremot inte blev särskilt stort och lagen följdes åt genom hela perioden. När det återstod en och en halv minut av den andra perioden kvitterade Norrköping till 32–32 och ungefär 30 sekunder senare kom även ett par poäng som tog Norrköping till ledning i matchen. Inför den tredje perioden stod det 35–32. Norrköping höll hårt i sin lilla ledning och räckte nätt och jämt hela den tredje perioden. Men Dragons tog ändå in ett par poäng under perioden, som slutade 13–15.

Inför den sista perioden ledde Norrköping med en ynka poäng. Och Dragons tog chansen och kom ut hårt i de inledande minuterarna av den fjärde perioden. Gästerna fick ledningen, men med ungefär sex och en halv minut kvar av matchen kvitterade Norrköping och drog sedan i från.

När matchklockan ringde stod siffrorna till slut 70–61 till Norrköping Dolphins.