Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatik när Sundsvallstalangen vann i Uppsala: "Överraskningen var total"

Nyblivne nordiske ungdomsmästaren Olle Nilsson, Sundsvalls Atletklubb, har vunnit igen.
Den här gången fick talangen kliva högst upp på pallen i Hammerlingpokalen i Uppsala.

Tävlingen i Fyrishov hade lockat ett stort startfält med stora delar av de bästa ungdoms- junior- och seniorlyftarna i Sverige på både herr- och damsidan.

I U17-klassen blev det dramatiskt när SAK:s Olle Nilsson vann med bara 0,3 poängs marginal före onathan Bergquist från ASK Eskilstuna.

Tävlingen var en poängtävling där även kroppsvikten avgör vilket resultat de tävlande får.

"Jag var säker på att mitt resultat inte skulle räcka till vinst, så överraskningen var total när jag fick ställa mig överst på pallen", säger Olle Nilsson i en kommentar.

Olle Nilsson tar snart steget över till juniorklassen och trots segern var han inte helt nöjd med resultatet.

"Jag har högre vikter i kroppen men fick inte tekniken att stämma hundraprocentigt den här gången", säger han.

Nu återstår en tävling innan årsskiftet, Vikingatrofén i Bergsjö, för Olle Nilsson och där vill han putsa sina personliga rekord en sista gång som ungdom:

"Det ska bli kul att göra ett försök, jag var väldigt nära nytt pers i ryck i Uppsala, hade stången uppe men fick inte tyngdpunkten att stämma", säger Nilsson.

 

Resultat, herrar ungdom: 1) Olle Nilsson, Sundsvalls AK, 271,3 poäng, 2) Jonathan Bergqvist, ASK Eskilstuna, 271,0 poäng, 3) Liam Magnusson, Borlänge AK, 234,3 poäng.