Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatisk tredje kvartsfinal i Norrköping – nu är Sundsvall Dragons pressat att vinna på tisdag

Det blev en ny dramatisk tredje kvartsfinal i Norrköping.
Dolphins vann till slut – och nu är Sundsvall Dragons pressat att vinna i Sporthallen på tisdag.
– Vi kommer att ta matchen på tisdag, punkt slut. Sedan kan allt hända i en femte avgörande kvartsfinal, säger Tommie Hansson.

Annons

Allt avgjordes under matchens sista minut.

Fram till dess hade Sundsvall Dragons och Norrköping Dolphins turats om att ha ledningen matchen igenom och inget av lagen kunde få greppet ordentligt.

– Det var en riktig bra insats defensivt av oss och de spelar också riktigt bra försvar. Vi kan varandra jättebra, det blir låg skottprocent och lite poäng i matcherna och det är precis så det ska vara i ett slutspel. Det är två bra lag som fajtas om varje millimeter, säger Tommie Hansson.

Dragonscoachen fortsätter:

– Slutspel är en annan sak än grundserien. Det är så mycket mer och man lär känna sin motståndare så mycket mer. Det är väldigt stor skillnad.

Är det något i Norrköpings spel som överraskat på dig så här långt?

– Nej, ingenting.

Åter till avgörandet.

Vid underläge 60–62 missade Ernest Kalve ett trepoängsförsök med 29 sekunder kvar och Norrköping tog time out. När spelet kom i gång igen väntade hemmalaget ut skottklockan innan Mikael Lindqvist fick bollen och hårt uppvaktad sköt den tidigare Dragonsspelaren.

Det var ett avancerat trepoängsförsök från långt håll. Ett helt avgörande skott som gick i.

– Det är bara att gratulera att den gick i. Nästa gång kan den gå ring ut och då är det vi som vinner, säger Tommie Hansson och utvecklar:

– De hade förstås en plan, men det var nog inte meningen att han skulle skjuta en trea från halva plan. Vi litade på vårt försvar och om vi hade fått stopp så skulle vi ha haft sju, åtta sekunder kvar att avgöra på eller ta matchen till förlängning.

Nu blev det i stället ett ointagligt försprång för Norrköping och 2–1 i matcher.

Vad är det som avgör?

– Returtagningen är en grej, de tar för många offensiva returer, och så handlar det om individuella prestationer, säger Tommie Hansson.

Trepoängskyttet hackade dessutom något för Dragonsspelarna och bara fyra av 24 trepoängsförsök gick i nät.

– Det avgör också matchen. Vi är ett skjutande lag och vi vill dra ut deras stora killar. Ernest Kalve och Hlynur Baeringsson skjuter i en av tolv tillsammans och det kommer aldrig hända igen. Vi får öppna skott, men skjuter inte i bollen.

Nu måste Sundsvall Dragons vinna i Sporthallen på tisdag för att hålla liv i kvartsfinalserien och förlänga säsongen.

En pressad situation som ändå inte tycks påverka Tommie Hansson nämnvärt.

– Det här har inte förändrat något. Vi har hela tiden vetat att vi måste vinna hemma och nu har Norrköping krånglat sig ur två matcher på sin hemmaplan och tagit knappa segrar. Vi kommer ta matchen på tisdag, punkt slut. Sedan ska vi ned till Norrköping igen och i en femte och avgörande match kan allt hända. Då spelar det ingen roll var man spelar.