Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Driftig Sundsvallsstudent

/
  • Robin Stålebring har utvecklat ett verktyg som ska göra att skolornas utvecklingssamtal ser individen i större utsträckning och hjälper eleven att nå sina mål.
  • Ung, idérik och målmedveten är Robin Stålebring.
  • Ung, idérik och målmedveten är Robin Stålebring.
  • Robin Stålebring har utvecklat ett verktyg som ska göra att skolornas utvecklingssamtal ser individen i större utsträckning och hjälper eleven att nå sina mål.

I fjol gick Robin Stålebring ut gymnasiet. Nu har han utarbetat ett verktyg för utvecklingssamtal för elever som Skvadern nu tecknat kontrakt på. Så driver han ett företag som golfinstruktör. Plus att han blivit diplomerad coach och läser psykologi.

Annons

Det var under coachningsutbildningen som Robin Stålebring kom på idén att förbättra elevernas utvecklingssamtal.

– Jag ville sätta fokus på mera än bara betyg och resultat. Få fokus på individens drömmar och hur den ska göra för att uppnå dem.

För att få fram ett bra verktyg för det ändamålet tog han kontakt med två skickliga pedagoger och en professionell coach, sedan vände han sig till en designer för att få produkten snygg. Robin Stålebring presenterade först sin produkt "Sjöman" för Västermalms ledning och där väckte den stort intresse. Men ekonomin satte käppar i hjulet.

På Skvadern däremot blev det förutom ett positivt gensvar även ett kontrakt. Före höstterminen kommer lärarna att utbildas.

– Det var en stor entusiasm bland lärarna, det kändes som att verktyget fyller ett behov. Annars ser lärarna det som att de har ansvar för eleven och betygen, men det är eleven själv som ska ta ansvar för sitt liv, ta reda på sin potential.

Går allt som Robin Stålebring vill så kommer han att introducera verktyget även för näringslivet och i idrottssammanhang.

Den erfarenhet som han fått av arbetslivet tycker han har givit honom insikten att det är kompetens som efterfrågas, inte kunskap.

– Jag tycker att det borde införas kurser i livskunskap i skolan.

Fotnot: Sjöman är en sammandragning av S-start, J-just nu, Ö-önskat läge, M-möjligheter, A-agera, N-nästa steg (viktigast enligt Robin Stålebring. Verktyget är svenskspråkigt.

Annons