Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drivers open på Mallberget

Ånge Motorklubb arrangerar sin första tävling.

Den 8 maj är det Drivers Open på Mallbergets industriområde.

– Tävlingen är öppen för alla. Har du bara en Svenssonbil och körkort kan du anmäla dig, säger initiativtagaren Eva Bäckman.

Annons

Med inspiration från motorklubben i Bengtsfors ville Eva Bäckman starta en egen Drivers Open-tävling i Ånge.

– De var en klubb som höll på att konka men har tagit sig på fötter igen genom att arrangera tävlingar. Fördelen med den här typen av tävling är att man inte behöver ha en färdig bana. Vi sätter upp en egen slinga på Mallbergets industriområde. Man tävlar en och en och snabbast vinner.

Tävlingen är öppen för personbilsregistrerade bilar och licens kan lösas på plats för den som är över 18. Klubben använder sig också av ett handikappsystem för att deltagarna ska kunna tävla mot alla.

– Vi gör det här för att öka intresset, speciellt bland juniorerna, och för att få in lite pengar till klubben. Vi håller på att göra i ordning en egen bana vid Kaffepanntippen.

Under dagen kommer också bilprovningen att ha öppet för MC-besiktning och en ambulans kommer stå uppställd vid tävlingsområdet.

– Det lutar också åt att brandkåren kommer. Sen blir det försäljning av hamburgare och kolbullar och utlottning av en folkracebil.

Tävlingen kommer att avgöras i fyra klasser, dam, junior, senior och 50 plus. Blir det ett lyckat arrangemang hoppas Eva Bäckman på en uppföljning i augusti.

– Det är första gången vi arrangerar en tävling. Därför är det mycket jobb men också väldigt spännande.