Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drogad man körde bil och bar på kniv – nu döms han för flera brott

En Ångebo tog bilen i Sundsvall efter att han använt amfetamin. När han stoppades av polis visade det sig att han även bar på kniv. Nu döms han för brotten.

Det var i april tidigare i år som mannen besökte McDonalds i Sundsvall. Han skulle sedan ta bilen tillbaka till Ånge där han bor. Han har själv sagt i förhör att han var medveten att han inte fick köra bil då han saknade körkort. Men han tog bilen ändå.

En stund senare stoppades han av polis. Det visade sig då att han var påverkad av narkotika och bar på en kniv i bröstfickan.

Till sitt försvar har mannen sagt att han samlar på knivar, och när det kommer till drogerna, menar han att tagit amfetamin några dagar tidigare.

Läs också: Bilist försökte smita från poliskontroll – misstänks för rattfylleri

Tingsrätten konstaterar att han burit kniv i en miljö där det typiskt sett förekommer genomströmning av människor. Tingsrätten bedömer därför att det varit fråga om ett obefogat innehav och att det varit uppsåtligt. Det är också styrkt att han brukat narkotika och kört bil då det funnits i hans blod vid analys.

Därför döms mannen nu för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, ringa narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning. Påföljden bestäms till dagsböter.