Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drogad man vansinneskörde och försökte preja polisbil av vägen – nu väcks åtal

En man i 45-årsåldern från Sundsvall åtalades på fredagen. Han är misstänkt för en rad brott och har erkänt merparten av det han ställs till svars för.

Flera gånger har mannen, som saknar körkort, satt sig bakom ratten. Amfetamin har varit ett vanligt inslag och så även den 4 juli då mannen försökte skada en polisman som försökte få stopp på mannens våldsamma framfart.

Polisen har berättat att den misstänkte försökte preja honom av vägen, gjorde kraftiga inbromsningar när polisbilen låg bakom samt struntade i väjningsplikt och körde på fel sida av vägen så andra bilisters liv var i fara. Dessutom backade den drogpåverkade mannen mot polisbilen med en kollision som följd.

Läs mer här: Efter biljakten i Birsta – polisen berättar om vansinnesfärden: "Utsatte trafikanter för livsfara"

Den nu åtalade har kört bil vid fler tillfällen i Västernorrlands län och han erkänner det mesta han står åtalad för – när det gäller vansinnesfärden som slutade med en påkörd polisbil medger mannen att han körde bilen men förnekar brott.

Åtalet innefattar ett antal brottsmisstankar, däribland försök till grovt våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, narkotikabrott och rattfylleri. Brotten ska ha skett i Sundsvall, Härnösand och Kramfors.

FLER NYHETER:

Stilrent och coola detaljer – titta in i designerns totalrenoverade trea

För Plus-kunder: Örnsköldsvik och Sollefteå backar på AT-lista – avveckling av akutkirurgi kan ha påverkat

Allt du behöver veta inför Hockeyallsvenskan – missa inte Hockeypuls uppesittarkväll

För Plus-kunder: Sundsvall fortsätter klättra på AT-ranking: "Många av läkarna stannar"