Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drogande vaneförbrytare dömd igen

Ett grovt rattfylleri, fyra fall av rattfylleri, fem narkotikabrott, åtta fall av grov olovlig körning och skadegörelse. Det hann en 41-årig Sörbergebo mellan mars och slutet av juli i år. Nu döms han till sju månaders fängelse.

Mannen dömdes senast i januari av hovrätten för ofredande, två stölder, försök till stöld, fyra fall av grov olovlig körning och fyra narkotikabrott.

I belastningsregistret finns han med under 33 avsnitt. Tio av dessa gånger har han dömts till fängelse, fyra gånger blev det skyddstillsyn som sedan omvandlades till fängelsestraff eftersom han misskötte sig.

Tingsrätten konstaterar att mannens brottsliga beteende är drogrelaterat och att han har behov av behandling. Men eftersom han inte är intresserad av den typen av hjälp så blev det fängelse i sju månader i stället.