Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömläge för SDFF efter storvinst

Med tre omgångar kvar att spela leder SDFF serien med en poäng.
Kvar återstår tre möten med bottenlag och mycket talar för att de tar hand om förstaplatsen.
– Det ser väldigt bra ut, säger lagkaptenen Ida Brännström.

Sundsvalls DFF, Gamla Upsala SK och Gustafs GoIF fanns på plats ett till tre i division I norra Svealand innan lördagens omgång.

Efter Sundsvalls klara 5–0-seger över just Gustafs står det nu mellan SDFF och GUSK i kampen om den åtråvärda förstaplatsen som innebär ett kvalmöte för att ha chansen att gå upp i Elitettan.

Med tre omgångar kvar är det fördel för SDFF som har en poäng ned, och dessutom ett på pappret klart överkomligt spelschema kvar.

Efter en bortamatch mot Korsnäs som ligger på tiondeplatsen väntar ett derby mot jumbon Selånger på hemmaplan innan de avslutar borta mot Huge som inte har något att spela för i ingenmansland.

– Det ser väldigt bra ut och det är jätteskönt, för nu kan vi spela ut. Vi har ett starkt lag och det känns tryggt att vi har det inte egna händer och inte behöver förlita oss på andra, säger Ida Brännström.

Även om det på förhand ser ut som att SDFF inte kommer tappa några poäng i de tre matcher som återstår vill de inte ta ut något i förskott.

– Allt kan hända, det gäller att vi inte underskattar något motstånd nu, säger Brännström.

Men inte ska ni väl tappa några poäng?

– Så är det.

I matchen mot Gustafs fick SDFF dessutom i gång ytterligare ett vapen inför avslutningen av säsongen, nämligen de fasta situationerna offensivt.

Inte mindre än tre mål kom efter hörnor från högerkanten.

– Vi har inte varit så bra på det i år, men det är något vi har tränat på, säger Brännström.

Tränare Kenneth Svensson fyller i:

– Förra året var det nog vår styrka, just fasta situationer.

Inte heller Svensson vill räkna in seriesegern riktigt än.

– Det är bara en poäng, så det gäller att hålla fokus. Matcherna ska spelas och vi måste vara ödmjuka. Det är det som krävs, säger han.