Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömmen släcktes för Sundsvalls IBF – Hammarby vann även det andra play off-mötet i kvalet till Superligan

IBF kom till start med en hemmaförlust i ryggen. Lördagens måstematch mot Hammarby krävde vinst för att få en tredje och avgörande kvalmatch. Men Sundsvalls dröm om Superligan släcktes.

Den inledande perioden blev jämn och tuff. Sundsvalls Hanna Bergström kunde göra inledningsmålet men Hammarby kvitterade och kunde senare göra 2–1. Men med bara 19 sekunder kvar innan pausvila kunde Stina Agullander kvittera för Sundsvall.

– Det var väldigt jämnt. Men de hade kvalitet i sitt spel var väldigt bra, säger Sundsvalls tränare Tomas Stenlund.

I den andra perioden var det Sundsvall som tryckte på och var det spelförande laget. Trots det var det Hammarby som gjorde periodens enda mål.

– Vi hade många chanser och skapade mycket och skulle ha gått ifrån, säger Tomas Stenlund.

Sundsvall lade i en extra växel och jagade en kvittering. Men sex minuter in i den sista perioden kunde Hammarby öka på sin ledning till 4–2.

– Vi satsade i den tredje perioden och gjorde vårt bästa för att göra 4–3, säger han.

Hammarby drabbades av en utvisning och Sundsvall fick spel i numerärt överläge. IBF hade chans att reducera men åkte även dem på en utvisning bara minuten senare. Med drygt fem minuter kvar av ordinarie speltid kunde Hammarby göra slutliga 5–2.

Läs också: Kvalet till Superligan började med förlust för Sundsvalls IBF: "Nu slickar vi såren och laddar om"

– De satte sina chanser och det skulle vi också ha gjort. Vi hade behövt få in ett tredje mål innan de satte 5–2. De hade mer spets och vi en hel del stolpe ut. De tog vara på sina chanser och där var dem helt skoningslösa.

Sundsvall kom på tredje plats i grundserien och stod för 40 poäng på 18 matcher.

– Första halvåret hade vi kontinuitet i laget och ångade på. Men vi fick en tuff andra halva. Vi har haft många sjukdomar och tvingats kasta om i positionerna på träningar och matcher. Vi brukar vara bäst i slutet av säsongen men det här har gjort att vi inte fått ut max av vårt lag, säger Tomas Stenlund.

Läs också: IBF har gjort klart med tränare för de kommande åren

Nu väntar ännu en säsong i landets näst högsta serie. Tomas Stenlund forsätter som huvudtränare de två kommande säsongerna och målet är givet.

– Det känns jätteroligt och spännande. Det är en träningsflitig grupp och vi kör i gång arbetet nästa vecka och utvecklar den befintliga truppen. Vi har fått mersmak och vi ska hit igen. Det är i kvalet till Superligan vi ska vara, säger han.