Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömstart för Sverige

Jakten på det sjunde svenska VM-guldet i innebandy startade på bästa sätt.
På lördagen vann Sverige mot Italien med 18–0 efter bland annat fyra mål av David Gillek.
– Det kändes riktigt bra. Vi gjorde mål i våra två första byten, säger Gillek till TT.

Redan på förhand var det klart att lördagens match inte skulle bli någon värdemätare. Italien är ett av de sämre länderna i VM och frågan var egentligen bara hur mycket Sverige skulle vinna med.

Matchen var egentligen avgjord redan efter tretton minuter i den första perioden, då ledde Sverige med 6–0. Efter halva matchen vid ställningen 0–10 fick italienarnas målvakt Petró Renato nog. Han klev av planen för att slippa förnedringen. Men de italienska målvakterna hade ingen lätt uppgift, svenskarna vann skottstatistiken med 47–10.

– Vi fick en bra start men de är svaga. De har stor respekt för oss, det märktes, säger David Gillek.

På söndagen väntar en betydligt tuffare uppgift för det svenska laget. Då väntar hemmanationen Tjeckien inför en förväntad storpublik. Tjeckien räknas av många experter som ett lag som har kapacitet att ta sig hela vägen till finalen.

– Tjeckerna är starka. Det är klart tuffaste matchen i gruppen och de har ju fördel av hemmaplan. Det blir tufft, säger Gillek.